Introductie

Na het overlijden van mijn Beagle, Basia in 2006, kwam er voor het eerst een Engelse Cocker Spaniel bij me wonen, Daffy. Daffy was een hele lieve blauwschimmel teefje die op een leeftijd van 5 jaar bij mij van haar pensioen mocht genieten na 2 nestjes te hebben geworpen. Helaas werd ze door nierfalen na het oplopen van een nierbekkenontsteking niet zo oud en is ze op een leeftijd van net 8 jaar oud overleden in 2009.

Maar door Daffy was ik ondertussen helemaal gek op het ras geworden...en al snel stond ik op de wachtlijst voor een pupje. En tot mijn grote blijdschap werd ze 2 maandjes later ook geboren. En weer 2 maandjes later kwam Peggy bij me wonen. En Peggy was zo'n heerlijk pupje en sociaal heel vaardig met andere honden dat nu al snel de wens ontstond om er een 2e cockertje bij te nemen!


Julie, Manaca's Hold Your Horses, de moeder van Peggy en Suzie!

Met de komst van mijn 2e cockertje, Suzie, in 2011...ontstond steeds meer het verlangen om nu maar eens gehoor te geven aan een lang gekoesterde wens van mezelf...en dat was om eens een nestje te fokken. Maar dan wel volgens de regels van de Raad van Beheer en de rasverenigingen. In juni 2011 ben ik alles in werking gaan zetten en had ik een kennelnaam aangevraagd en de afspraken gemaakt voor de vereiste gezondheidsonderzoeken van Peggy. En in Oktober 2012 was het dan eindelijk zover en werd het eerste nestje geboren. Het was een heel bijzondere ervaring om je eigen teefje zo mooi als moeder bezig te zien!

Ik vind het verder heerlijk om van alles te ondernemen met mijn cockertjes Ik ga graag een dagje met ze naar show...maar vind het ook heerlijk om elke dag ze uitgebreid te laten hollen en dollen in de natuur. Mijn cockertjes wonen gewoon bij me in huis....en slapen zelfs bij me op bed! Ik vind het erg belangrijk dat ze gewoon een heerlijk leventje kunnen hebben waarbij ze veel in mijn nabijheid kunnen zijn, want dat is toch een cockers grootste wens...........heerlijk bij het baasje in de buurt kunnen zijn!

Ik hoop dat u met veel plezier mijn website leest en hopelijk een berichtje achterlaat in het gastenboek!

Bibiane.


copyright © Bibi Bermon